Askepot

DGI HUSET PANTEREN, VORDINGBORG
LØRDAG D. 12. NOV. 2016 KL. 19.30

Introduktion til forestillingen kl. 19.

En smuk, ung kvinde er klædt i pjalter og tvunget til at være tjenestepige for sin grusomme stedfamilie. Hun møder en flot prins, der længes efter at finde den eneste ene.
Den store, italienske komponist Rossini skrev den vidunderlige og livsbekræftende opera Askepot som 25-årig i løbet af kun 3 uger, hvor han var fyldt med inspiration og kreativitet. Han har behændigt taget handlingen fra eventyret om Askepot og erstattet den onde stedmor med en ond stedfar. Eventyrets fe-gudmor er erstattet af en filosofisk lærer, og Askepot genkendes ikke på en glassko, men på et armbånd.
Operaen byder på grimme søstre, en smuk prins, den elskelige kammertjener Dandini, og noget af det smukkeste koloratursang inden for opera.
Det er en perfekt forestilling til en eventyrlig operaaften med fortryllende musik og et vidunderligt, internationalt cast dirigeret af den italienske maestro, Manlio Benzi.

Fra Den Jyske Opera i samarbejde med Opera Holland Park, London. Dirigent: Manlio Benzi.
Med: Victoria Simmonds, Yuri Kissin, Leonardo Ferrando m.fl. samt Den Jyske Operas kor og Copenhagen Phil / Sjællands Symfoniorkester.
Iscenesættelse: Oliver Platt. Varighed: 3 t. inkl. pause.

 

Læs mere om Opera i Vordingborg

askepot_2_825
Askepot. DGI Huset Panteren 12. november 2016

 

askepot_2_fotokaareviemose_1500
Askepot – Den Jyske Opera På billedet Leonardo Ferrando, Wojtek Gierlach, Johanne Højlund, Yuri Kissin, Christel Smith, Aleksander Nohr, Victoria Simmonds og Den Jyske Operas Kor. Foto: Kåre Viemose
askepot_5_fotokaareviemose_1500
Askepot – Den Jyske Opera På billedet Tue de Stordeur, Steen Nordberg-Nielsen, Victoria Simmonds og Christel Smith Foto: Kåre Viemose
askepot_7_fotokaareviemose_1500
Askepot – Den Jyske Opera På billedet Thomas Christian Sigh, Christel Smith, Tue de Stordeur, Kalle Leander og Johanne Højlund Foto: Kåre Viemose