Eugen Onegin

DGI HUSET VORDINGBORG
LØRDAG D. 23. NOVEMBER 2019 KL. 19.30

Den Jyske Opera: Kærlighed og jalousi i Sankt Petersborg!

Tjajkovskijs mest populære opera, Eugen Onegin, kan betragtes som kærlighedsoperaen over alle kærlighedsoperaer.
Aldrig før eller siden har den menneskelige kærligheds karakter med al sin herlighed og tungsindighed været mere romantisk fremstillet end i denne operaversion af Pusjkins berømte roman på vers.

Kærlighed, lidenskab, jalousi, længsler, krænkelser og død i zartidens Rusland baner vejen for, at den smukke pige fra landet, Tatjana, falder for en arrogant mand fra Skt. Petersborg, som først mange år senere finder ud af, at han er lige så forelsket i hende, som hun var i ham. Men da er det for sent…

Handling

På fru Larinas gods på landet i det gamle Rusland fejrer godsets folk, at høsten er i hus. Også godsejerindens døtre, Olga og Tatjana, deltager. Under festlighederne melder Olgas forlovede, Lenskij, som er digter, sin ankomst i selskab med sin nye ven, Eugen Onegin, en ung adelsmand fra byen. Snart står det klart, at den ældste datter, Tatjana har forelsket sig hovedkulds i den fremmede. Tatjana skriver til Onegin om sine følelser, men han gør det klart for hende, at han ikke kan forestille sig et fremtidigt liv sammen med hende. Nogle måneder senere mødes de fire unge igen ved et bal til ære for Tatjanas navnedag.

For at undgå at blive smedet sammen med Tatjana flirter Onegin med Olga. Da Olga nyder Onegins selskab lidt for meget, bliver Lenskij jaloux og udfordrer Onegin til duel. Selvom ingen af duellanterne ønsker at gennemføre duellen, gør de det alligevel med tragiske følger. 3 år senere, Onegin har ændret sig. I Skt. Petersborg møder Onegin igen Tatjana, der nu er en smuk, gift kvinde. Da erkender Onegin endelig sin kærlighed til hende og prøver at vinde sin elskede tilbage.

Fra Den Jyske Opera.
Med Leif Jone Ølberg, Dmitrii Bashkirov, Tanja Kuhn, Johanne Højlund, Valerian Ruminski, Birgitte Mosegaard Pedersen, Simon Mott Madsen, Bolette Bruno Hansen, Andreas Winther og Jani Kyllönen.
Desuden Den Jyske Operas store operakor og Copenhagen Phil.

Dirigent: Dirigent: Tecwyn Evans. Arrangeret af Opera i Vordingborg. Varighed: 2 t og 45 min m/ pause.

Eugen Onegin 23. november 2019