Madama Butterfly

Torsdag den 31. oktober 2024 kl. 19.30 i DGI Huset Vordingborg.
Med Den Jyske Opera og Odense Symfoniorkester

Den evige geisha

Puccinis mesterværk er en sand klassiker og en af verdens mest elskede operaer. Med sine udødelige melodier fortæller Madama Butterfly den tragiske historie om en ansvarsløs og selvoptaget amerikansk løjtnant, der forelsker sig i en japansk geisha. Han formår dog ikke at leve op til sit ægteskabsløfte og forlader hende – uden at vide, at hun er gravid.

På trods af at have været en legendarisk fiasko ved verdenspremieren i 1904, er Puccinis mesterværk efterfølgende blevet en evig succes. Man har regnet ud, at Madama Butterfly i gennemsnit bliver opsat én gang dagligt et sted verden over.
Glæd jer til forestillingen, som kan opleves med Den Jyske Opera og Odense Symfoniorkester i DGI Huset Vordingborg den 31. oktober 2024!

Handling

Under sin orlov i Japan køber marineløjtnant Pinkerton et hus med tjenestefolk af ægteskabsmægleren Goro. Med i handlen indgår også et ægteskab med den unge geisha, Cio-Cio-San, også kaldet Butterfly. Modsat Pinkerton, der tager let på ægteskabsløftet, giver Butterfly sig fuldt og helt hen til sin ægtemand. Under bryllupsfesten afbryder Butterflys onkel selskabet og forbander Butterfly for hendes æreløse opførsel.

Tre år senere venter Butterfly længselsfuldt og tålmodigt på Pinkerton, der rejste kort efter deres bryllup. Butterfly bor i huset med deres søn, som Pinkerton ikke kender til. Endelig vender han tilbage, men denne gang i selskab med sin nye amerikanske hustru, Kate. Parret ønsker at tage barnet med sig tilbage til USA. Pinkerton kan ikke selv holde ud at skulle stå ansigt til ansigt med den trofaste Butterfly og sender i stedet sin kone og konsulen Sharpless for at overbevise hende om at give afkald på sin søn. Butterfly indser nu, at hun har mistet alt – både sin mand, sin søn og sin ære. Til slut tager hun afsked med sin søn og tager livet af sig selv.

Arrangør: Foreningen Opera i Vordingborg
Priser: A-billetter koster kr. 415,- og B-billetter koster kr. 340,-. For unge under 26 år er priserne hhv. 205,- og 170,-

Priser tillægges billetgebyr på 10 kr.
Handicappladser bestilles direkte ved henvendelse til Billetten.dk på tlf. 70 20 20 96