La Traviata

DGI HUSET VORDINGBORG
LØRDAG D. 10. MARTS 2018 KL. 19.30

Verdis mesterværk, La Traviata, er en af de smukkeste operaer, der nogensinde er skrevet og Violetta Valéry en af de største heltinder!
Den smukke og karismatiske prostituerede, Violetta Valéry fra Paris, står over for et skelsættende valg; penge eller kærlighed?
Violetta vælger kærligheden og forelsker sig i sin unge beundrer, Alfredo Germont, men beslutningen viser sig at få frygtelige konsekvenser…
Temaet til operaen hentede Verdi fra en litterær klassiker, Alexandre Dumas’ roman ’Kameliadamen’.
Den Jyske Operas nye produktion af La Traviata er instrueret af tyske Lothar Krause, som har placeret handlingen i et 1930’er-miljø. Sammen med dirigent Tecwyn Evans står han for at bringe det smukke og intense drama til live på scenen. Scenograf og kostumedesigner på forestillingen er Annette Mahlendorf. Lothar Krause og Annette Mahlendorf er tilknyttet Teater Hof i Tyskland og har lavet forestillinger sammen, bl.a. La Traviata på Theater Hof. Tecwyn Evans er allerede et kendt ansigt på Den Jyske Opera:
I 2016 dirigerede han på Madame Butterfly-turnéen, og i foråret 2017 dirigerede han 70 års opera-turnéen.

Musikken i Verdis mesterværk er medrivende og følelsesladet og spænder fra intime ensembler til fuldt orkester. De lange balkjoler, inspireret af 1930’erne, kan nydes i stort anlagte scener med overdådige fester og en perlerække af smukke arier og kor. Berømt er f.eks. den sprudlende drikkevise Brindisi og arie Di provenza del mar, kendt på dansk som ”Kom hjem, kom hjem”. Guiseppe Verdis opera blev uropført 6. marts 1853 i Venedig – og den opføres på italiensk med danske overtekster.

Forestillingen har netop haft premiere i Musikhuset i Aarhus. Pressen skrev:

Århus Stiftstidende “…spil er både modigt og overbevisende”

GregersDH.dk “Tre solister, der synger, så hjerter røres og velklang fylder rummet.”


Politiken “Jung Soo Yun velsyngende. Trond Halsteing Moe i en flot debut på Den Jyske Opera.”

jcklassisk.dk “Musikkens og sangens aften”

den4vaeg.dk “sangernes stemmer går rent ind i øregangene”

mortenhede.dk
 “prydes af store soliststemmer og et velspillende Aarhus Symfoniorkester. En klassisk must-see opera.”

Med introduktion til forestillingen kl. 19 (begrænset plads).
Man kan ikke tilmelde sig til introduktionen, det er først til mølle – der er plads til 50. Introduktionen starter kl.19.00 og varer et kvarter. Vi åbner op 18.45.
Vi beder om forståelse for at der desværre ikke er mere plads.

Fra Den Jyske Opera.
Med skønne solister, stort operakor og Copenhagen Phil.
Dirigent: Tecwyn Evans. Instruktion: Lothar Krause.
Medvirkende: Elin Pritchard (Violetta), Jung Soo Yun (Alfredo), Trond Halstein Moe (Giorgio), Eline Denice Risager (Flora, Sine Algreen Møller (Annina), Erik Bekker Hansen (Gastone), Thomas Christian Sigh (Baron Douphol), Jani Kyllönen (Marquis d’Obigny), Jens Bové (Doktor Grenvil).

Sangerændring: Elin Pritchard – som er den anden Violetta på La Traviata-turnéen – synger partiet som Violetta i Vordingborg d. 10. marts.

Operamenu:
Nyd en lækker italiensk buffetmenu inden La Traviata i DGI Husets nye flotte restaurant.
Læs mere her